mun. Chisinău,
str.Alexandru cel Bun 54

Informaţie:
858400; 858500, 858-411,
858-412, 858-511, 858-512


E-mail: info@galaxia.md
info@galaxia.mednet.md

FILIALA REZINA

 28-11-17  Atacurile de panică


Tulburările de panică sunt definite prin prezența atacurilor de panică recurente sau imprevizibile, care sunt episoade de frică intensă şi disconfort asociat cu o varietate de simptome fizice, incluzînd palpitații, transpirație, tremur,dificultăți de respirație, dureri în piept, amețeală și o frică de a nu pierde controlul sau a muri. Paresteziile, tulburările gastrointestinale și senzațiile de irealitate sunt de asemenea prezente. Atacurile de panică au o apariție bruscă, se dezvoltă în decurs de 10 minute și se rezolvă în decurs de 1 oră, apar intr-un mod neașteptat. Frecvența și severitatea atacurilor de panică variază, variind de la 1 dată în săptămînă pînă la o mulțime de atacuri, separate de luni de bunăstare. Primul atac este de obicei în afara casei, debutul este tipic în adolescența tîrzie pînă la maturitate. La unele persoane,anxietatea anticipativă se dezvoltă în timp și rezultă în frică generalizată și o evitare a locurilor sau situațiilor în care un atac de panică poate apărea.


10-11-17  Balsam pentru suflet, medicilor!


Balsam pentru suflet, medicilor! Oleg Bursuc aduce cele mai apreciabile mulţumiri colaboratorilor Centrului Sănătăţii Familiei “Galaxia” pentru profesionalismul manifestat în tratamentul primit în perioada 6-31 octombrie 2017.


01-11-17  Femeile și Diabetul- dreptul la un viitor sănătos!


Tema din acest an a Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului este : ,,Femeile și Diabetul- dreptul la un viitor sănătos!” 199 de milioane de femei au diabet și se estimează că numărul acestora va ajunge la 313 milioane până în 2040. Două din 5 femei cu diabet sunt de vârsta reproductivă- ceea ce înseamnă 60 de milioane de femei la nivel global. Diabetul este o nouă cauză de deces în rândul femeilor din toată lumea, omorând 2,1 milioane de femei în fiecare an.


18-10-17  Cancerul de sân: între mit şi realitate


In 1985 de catre OMS a fost anuntata luna Octombrie ca luna roz sau luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol. Numarul cazurilor de cancer mamar nu scade , insa noile tehnologii de diagnostic si de tratament personalizat fac posibilila cresterea numarului de supravietuitoare ce trec printr-o recuperare mai usoara.


15-09-17  Insulina "fără seringă"


Insulina "fără seringă" Diabetul zaharat a fost si continua sa fie patologia care duce la complicații urîte și din pacate ireversibile. Tabloul clinic silențios face pacientul să ignore recomandările doctorului și astfel apar probleme renale, neurologice, oftalmice ş.a. care nu pot fi tratate deja!


Informaţii utile


Sunteţi mulţumit de calitatea serviciilor noastre

  • Da,super
  • Satisfăcător
  • Insuficient
Dog